Dag 01 "Om mig"



Jag heter Amanda Maria Jenssen
. Jag föddes i Falun den 3:e Juni 1994 och är alltså 16 år gammal.
Jag bor lite utanför den lilla staden Avesta i Dalarna.
Jag växte upp i ett gult hus mitt i Fors tillsammans med mamma, pappa och syster. När jag var tolv år flyttade jag ännu längre ut på landet till en stor fin gård med stall och lada där mina närmsta grannar var grannens får. Där var det underbart att bo. På sommrarna hade man 100 meter till en fin liten sjö och härliga springspår i skogen och på vintern var det så himla vackert. Vackert var det i och för sig jämt. Vi hade flera stora äppelträd och ett stort soldäck på baksidan med utsikt mot fårhagen. Huset var lite gammaldags och hade så breda fönster att man kunde sitta i dem. Den gården kommer alltid att vara mitt hem. Vare sig jag bor där eller ej.
Efter två år på landet ville mina föräldrar ha asfalt under fötterna så vi flyttade tillbaka till Fors och nu bor vi i ett helt okej hus. Men det kommer aldrig kunna mäta sig med landet...

Jag går Hantverksprogrammet med inriktning Mode/design på Karlfeldtsgymnasiet i Avesta. Jag trivs bra där men jag kan ibland tycka att det är lite för slappt.

På fritiden träffar jag kompisar eller är med min underbara pojkvän Filip. Jag tränar också rätt mycket, bland annat så dansar jag och gymmar. Jag älskar att träna. När jag tränar mår jag bra och blir glad. Att träna tillsammans med en kompis är det perfekta sättet att få ihop det i en stressig vardag så det gör jag ofta.

Jag älskar också att laga mat, baka, sy, designa, inreda, styla och rita. Jag är en väldigt kreativ person kan man säga. Det är det praktiska jag är bra på. Att göra saker, skapa, det gillar jag. Och kläder! Jag glömde nästan att skriva det. Jag älskar kläder! Kläder skor och ringar.



Förövrigt så är jag en glad person som tycker om det mesta. Jag är ganska konflikträdd men kan ändå säga ifrån. Jag pratar väldigt mycket. Är jag nervös pratar jag väldigt mycket. Lika om det blir tyst och ingen har något att säga, då känner jag mig pressad att säga något. Vid sådanna tillfällen säger jag oftast något ointressant som ingen bryr sig om.

Är det något mer ni vill veta så är det bara att fråga!  



Lookbook 31 Januari



Kavaj - H&M // Jeans - Gina Tricot // T-shirt - H&M

Ja här har ni dagens outfit. Slappt men ändå snyggt tycker jag! Senare ska jag försöka hinna ta en bild utomhus innan det blir mörkt.


Trettioförsta Januari



Godmorgon! Jag sitter och äter en tallrik fil och målar naglarna. Snart ska jag väl dra mig mot bussen till skolan. Jag tror idag kommer bli en bra dag, det känns så! Solen skiner ute och jag är på toppen humör.
Vi hörs senare, jag kanske lägger upp dagens outfit när jag är i skolan. Puss!


Godnatt folket!




Nej om man skulle dra sig mot sängen kanske. Halsen gör ruskigt ont och tröttheten börjar komma smygande. Jag och Filip hade en jättemysig eftermiddag och sen åkte han hem vid åtta. Då kikade jag på solsidan (som resten av Sverige) och sen på Sherlock Holmes. Och nu ska jag somsagt krypa till kojs. Imorgon börjar jag med listan!

 Om mig

Mina favoritskor

Min dag

Det här åt jag i dag

Min kärlek

Mitt rum

Min bästa vän

5 favoriter ur min garderob

Min favoritmat

Det här hade jag på mig i dag

Mina syskon

I min handväska

Något jag vill göra innan jag dör

Något jag saknar

Mina favoritbloggar

Vad jag vill bli när jag blir stor

Ett minne

Mina rädslor

I mitt badrumsskåp

Det bästa jag vet

Mitt största intresse

Det här upprör mig.

Det här får mig att må bättre

Någon jag ser upp till

Mina rädslor

 



Pusshej! 

 



Myskväll med min lilla klass♥



Den 30 Januari 2011


En outfit från häromdagen.
Jacka/kappa (Ny!) - H&M  Väska - Nuknuk  Mössa - pappas och halsduk - Vero Moda

Chilldag med stort C! Jag vaknade vid halv elva och sen dess har jag bara legat i sängen med datorn och inte rört en fena. Man måste få ha sånna dagar ibland också. Om ett litet tag kommer Filip hit och chillar med mig också. Mys.
Ikväll ska jag lägga ut bilder från klasskvällen igår och så tänkte jag ge mig på en sådan lista som så många har gjort. Fast min är bara på 25 dagar och jag har modifierat den lite. Puss!



27 Januari

Helloouu!
Som min kära vän Mathilda skrev igår så sov jag hos henne till idag. Vi hade det som vanligt riktigt trevligt. Träffade Emelie, shoppade, fikade, städade hennes garderob, you name it! Sen kom Mathildas syster på besök och så helt plötsligt sa hon att jag skulle vara fin i färgade ögonbryn/ögonfransar och några minuter senare ligger jag med klet på både fransar och bryn. Resultatet blev över förväntan (jättesnyggt!). Idag innan skolan gick jag förbi lindex och haffade två grejer till på rean, en volangtopp (lika som Mathilda köpte men den var så fiiiin!) och en liten väska.

Det blev ett osammanhängande inlägg :s

Well nu ska jag klä på mig och ta en lång och skön promenad i solen och lagra lite D-vitamin. Jag kanske tar med mig kameran också, vi får se. Pusshej!



Gästbloggning!

Hej Jag gör min första gästbloggning någonsin och självklart ska de vara på min ängel amandas blogg!!♥
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eftersom jag själv inte bloggar, har försökt ett X antal ggr men det funkar tyvärr inte :( Men nu försöker jag här!

Idag har jag och Amanda fikat med Emelie på stan, de var himla trevligt eftersom det var otroligt längesen jag träffade Emelie. Vi gick en del i affärerna också och både jag och amanda fyndade en hel del!
Jag köpte ytterligare 4 par trosor som kostade 15:- st (hade köpt 5 innan) och 4 fina toppar och en väst mellan 25-75:- på lindex.
Amanda lyckades också hitta trosor,ett par shorts och en jätte fin jacka. Men de får hon berätta mer om själv sen om hon vill :)

Amanda har städat igenom alla mina garderober ikväll och jag är evigt tacksam för de. Nu rör hon om igen i letan efter något att ha på sig imorgon eftersom hon ska sova är lite oförberett, MYS♥

Men nu ska vi snart sova och massera varann OSKÖNT!!! :D


Love Laru ♥


25 Januari

Det blir dåligt med bloggning just nu men jag har så fullt upp. Idag ska jag först till skolan sen hem till Filip och sen på dansen. Fullt upp somsagt.

Hoppas ni får en fin dag!



Godmorgon!

Jag är så fruktansvärt trött! Jag kunde inte somna igår för att värmepumpen lät så högt. Förövrigt så är det här typ första gången jag går upp tidigt på en måndag. Jag brukar göra i-valet hemma då för att det känns totalt ovärt att åka till skolan för att ha 15 minuters lektion och sen hål till halv elva.. Men idag för en gångs skull bestämde jag mig för att åka dit.

Annrs så händer inte speciellt mycket idag, jag ska väl hem efter skolan och sen kanske till kusin och gratulera honom på födelsedagen. Annars inget speciellt.

Ha en fin dag! Puss!


23 Januari



Jag har uppdaterat bloggen uruselt de senaste dagarna! Inte vet jag varför heller för jag har inte gjort något speciellt. Förutom i fredags, då jobbade jag faktiskt.
Just nu sitter jag och pluggar och väntar på att Mathilda ska höra av sig. Hon ska komma hit och sova här hade vi tänkt..

Föresten så kan jag glädja er att ett nytt minneskort till min kamera är påväg till mig i detta nu så snart blir det mer bilder här på bloggen! Jag hade ju somsagt sönder mitt förra så bloggen har varit lite tom på bilder ett tag...

Well ska väl fortsätta med plugget. Tänkte bara säga att jag lever ungefär. Pusshej!

Update: Det blev inget med Mathilda för hon hade ingen skjuts. Istället blir det en mysig familjekväll med tacos och Solsidan. Inte helt fel det heller :)



20 Januari


Åh saknar min gamla klass lite när jag ser bilden...

Dagen som började skit blev riktigt bra tillslut. Gick till nya gymmet och gymmade efter skolan och sen åkte jag hem och fikade med mormor. Nu ska jag kila ner till KU och umgås lite ett tag. Puss!


Godmorgon!

Idag är det torsdag vilket betyder att jag går kortkort dag i skolan. Jag börjar 10 över 10 och slutar halv ett. Vad jag ska göra efter skolan vet jag inte. Kanske åka hem och sega bara. Jag hade tänkt att gå och gymma efter skolan men så fick jag reda på att gymmet stänger några timmar mitt på dagen, precis då när jag skulle varit där. Vilket gym gör det liksom?! Jag hatar sånna här dagar, när man inte har något att göra och bara för att en sak blev fel så blir hela dagen skit!



Det är en fin dag

Hejsan! Min dag har varit helt bra. Gick upp i tid imorse och slappade hela morgonen, tog bussen till skolan, hade en vanlig skoldag och sen gick Mathilda och Gustav med mig på stan en sväng. (Jag skulle gå med dem egentligen men det blev tvärt om...)
Nu sitter jag hemma hos Filip och väntar på att han ska komma hem från gymmet. Jag har fixat en film jag tänkt vi skulle se, The Tourist med Johnny Depp och Angelina Jolie. Den verkar rätt bra av vad jag har hört.
Nej nu ska jag gå och ta en smörgås för jag är svinhungrig. Puss på er!


Todays



Jeans - Gina Tricot
Halsband - Bik Bok
Tröja - gina Tricot



19 Januari 2011

Godmorgon! Jag har precis klivit upp och sitter och äter frukost. Snart ska jag fixa mig lite och sen om ungefär en timme går bussen till skolan! Skönt efter några dagars sjukdom. I eftermiddag ska jag antagligen träffa Mathilda en sväng och sen ska jag till Filip och vara med honom. Vi får väl se om jag hinner med att blogga något ikväll men jag uppdaterar iallafall med dagens outfit någon gång mitt på dagen.

Puss!


Krämig pasta med kyckling, champinjoner, tomat och ruccola

Maten blev jättegod och nu ligger jag nerkrupen i soffan och tittar på Sommar i Sverige. Herregud säger jag bara. Att det fanns udda människor visste jag väl, men udda va en nyhet. Känner att detta inte är ett program som passar den lite mer negativa sidan av mig..

Well här har ni receptet på min pasta iallafall! Den blev supersmarrig och det gick lätt och snabbt att laga. Perfekt om man är många!




Krämig pasta med kyckling, champinjoner, tomat och ruccola

Ca 4-5 portioner

Ingredienser
3 vitlöksklyftor
700g kycklingfilé
½ påse ruccolasallad
1 ask körsbärstomater
Ca 6 st färska champinjoner
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
4 portioner nykokt pasta, helst tagliatelle
½ Chili
Soya

Gör så här
Strimla och bryn kycklingen.  Hacka vitlöken och tillsätt den i pannan. Stek tillsammans ett tag. När kycklingen är genomstekt, ha över den på ett fat tills vidare.

Skiva champinjonerna och halvera tomaterna. Bryn dem lite snabbt tills de blivit mjuka. Strö över nästan all ruccola (spara lite till serveringen) och bryn i någon minut.

Blanda ner kycklingen och häll på grädden. Låt sjuda på låg värme. Hacka chilin och låt den koka med. Smaka av med soya, salt och peppar.

Blanda pastan med kycklingsåsen i en stor skål och strö över lite ruccola samt färska tomathalvor och njuuut!


18 Januari 2011

IDag mår jag toppen faktiskt! Dock är jag hemma idag också för att penicillinet ska få lite tid på sig och för att läkaren tyckte det.
Jag är nyss hemkommen från en skön promenad i det fina vädret tillsammans med min kära mormor. Vi gick halkade oss förbi Ica och jag handlade lite till maten också. Jag har tänk inprovisera lite i köket idag nämligen. Blir det gott så delar jag med mig av receptet, blir det inte gott så ja eh då blir det inte det ;) JAg ska nog ta och börja nu tror jag. Puss!


17 Januari 2011



Hello fellas!
Jag ligger nerbäddad i soffan med täcke och kudde och tittar på CSI. Här har jag legat nästan hela dagen och bara slappat. På förmiddagen var jag in till vårdcentralen och tog halsprov. Det var nog enda gången man faktiskt vill att testet ska vara positivt så man kan få penicillin för usch vad ont jag hade. Jag fick som jag ville, testet var jättepositivt och nu har jag en trevlig kur penicillin att se fram emot. Men det ska bli skönt att bli frisk. Imorgon väntar en pluggdag hemma och sen får vi se vad jag är kapabel till på onsdag men som det känns nu så blir det skolan. Jag längtar som en galning efter Filip så honom ska jag se till att träffa fortast möjligt! Förhoppningsvis på onsdag♥

Nu ska jag gå och ta lite kvällsis och sen krypa ner i sängen. Godnatt!


16 Januari



Brigitte Bardot, snyggare kvinna får man leta efter.

Idag mår jag bättre, dock är halsen sämre tyvärr men jag har tagit en tablett så den känns inte så mycket just nu. Jag bakade nyss en smarrig banankladdkaka som står och svalnar i köket så den ska jag nog njuta av till solsidan som börjar alldeles strax. Det är nog det bästa humorprogrammet jag sett!
Föresten så ska jag till vårdcentralen imorgon och kolla upp halsen, så förhoppningsvis får jag veta vad som är fel då och får medicin så jag blir frisk!
Nu börjar det! Puss!



Önskeoutfit


Bild - Google //Väska - Vila // Skor - Skonamig.se // Halsband - itembyjohanna.se // Jeans - Gina Tricot // Kavaj - H&M // T-shirt - Monki //

Alltid lika snygga Victoria Beckham inspirerade mig till denna grymma outfit. Jag skulle verkligen inte ha något emot att klä mig i detta. Jag ska nog leta fram min kavaj ur djupet av garderoben för det är ju himla snyggt egentligen!

För övrigt så har jag mått piss idag med men framåt eftermiddagen tog jag en tablett så nu känner jag mig lite bättre iallafall. Men det är väl bara så länge tabletten verkar.. Jag läste lite och det verkar som att jag har fått någon typ av halsfluss så jag ska till vårdcentralen på måndag och kolla upp det. Hoppas jag blir bättre efter det för som det är nu kan jag knappt äta.

Hoppas alla ni får en härlig fortsättning på kvällen!  Puss!


14 Januari 2011

Solen skiner ute och himlen är klarblå. Det är fredag och ikväll skulle jag umgås med bästavän. Men så blev det inte! Istället ligger jag utslagen i sängen och pinar i mig vatten för att jag inte ska må lika illa för att jag inte ätit. Anledningen till detta kallas feber. Feber, en svullen hals som gör förj'vligt ont, frossa och övrigt ont överallt. Halsen vägrar att släppa ner något annat än miniklunkar med ljummet vatten. Om ett tag ska jag nog försöka få i mig lite jättegod morotssoppa som jag gjorde igår. Världens lättaste!

Förresten så har jag tänkt att jag ska börja uppdatera matkategorin lite bättre framöver. Mat är ju trots allt ett av mina största intressen!

Är det något annat som skulle kunna göra min blogg bättre? Kommentera gärna vad ni tycker!



On my wishlist



Plockade ihop en träningsoutfit från H&M (Reebok & Adidas) som jag gärna skulle ha. Perfekt nu när nyårslöftet ska följas. Haha. 

Nu ska jag möta upp mamma för ett svettigt pass på gymmet. Puss!



Tisdag 11 Januari

Jag har haft en härlig dag. Först en lugn dag i skolan och sen hem till Filip och myst lite innan jag drog till Q för ett danspass. Gud va roligt det är! Jag kommer verkligen få träningsvärk imorgon. Nu ska jag ta hand om min kliande hals och krypa ner i sängen. Imorgon ska jag upp tidigt tidigt för att hinna med bussen som går kvart i sju.. Good luck säger jag bara! Men det ska nog gå bra. Godnatt folks! 



Jan. 11, 2011


Tisdag. Första skoldagen på andra delen av första året. Det känns faktiskt inte så tokigt att kliva upp och fixa sig inför skolan. Eller jo det gör det. Ögonen faller nästan ihop och ingen concealer i världen skulle kunna täcka ringarna under dem. Fast glad är glad. Tro det eller ej så ska det faktiskt bli skönt med lite rutiner. Gå upp i tid, bli trött på kvällen, sova gott, träna, umgås, träffa alla tjejer i klassen/klasserna och allt annat som hör vardagen till.
Idag väntar dubbelt upp av favoritlektionen hantverksteknik och mönsterkonstruktion och en kultur och stilhistoria. Efter skolan ska jag till Filip och vara med honom till dansen börjar klockan fem.

Härlig dag! Nu ska jag äta frukost, see ya!


7 Januari


Jag och bästa Mathilda för ett tag sen... Nu är hon i Vemdalen den skiten och kommer inte hem förrän om jättelänge :(

Jag sitter och lyssnar på Kent och väntar på att Isa ska komma hit. Vi tänkte se lite film och äta pizza och så. Det blir nog jättetrevligt!
Hittills idag har jag varit med Filip, vi sov i evigeheter och sen tittade vi på tv. En fartfylld dag helt enkelt ;) Igår tittade vi på två ganska bra filmer, Unstoppable och World traid center. Båda var baserade på verkliga händelser. Se dem!


6 Januari

Jag sitter här med en kopp chaite, några värmeljus och Sophie Selmanis härliga musik. F ligger och sover på sängen en bit ifrån mig. Han var så trött så när han somade lät jag honom sova. Vi hade tänkt basta om ett tag så jag väcker honom väl då. Well tänkte bara berätta att jag lever. Puss!



.



Nu drar jag iväg till my love. Vi hörs. Pusspuss!



5 Januari

Sitter och kollar runt lite på kläder. Jag har inte råd med det egentligen. Jag har shoppat way too much för min plånboks bästa den senaste tiden. Jag borde ha köpstopp hela januari men det skulle aldrig fungera tyvärr.
Well, nu ska rummet städas och fixas och sen ska jag hoppa in i duschen och fixa mig själv. Ikväll ska jag till Filip och sova där. Vi får väl se vad vi hittar på, jag har lust att ha Prison Break marathon...

See you later alligator!



New in


Tröja - Gina Tricot 199kr


Skinn Converse - Euro Sko 498kr (995kr)



Ego Girl


Lars Winnerbäck spelas på högsta och det luktar ajax i hela mitt rum. Underbart. Jag har just städat rummet och nu ska jag fixa lite mat innan jag åker till Filip. Vi ska och bada hade vi tänkt!
Idag har jag varit hos tandläkaren igen. Med min tågräls alltså. Känns ganska värdelöst at sitta och åka i en timme för att vara inne hos tandläkaren i några minuter. Idag åkte vi ner på stan efter tl iallafall. Jag köpte lite stuffs och ett par converse i skinn! Så jäkla snygga att jag dör. Tydligen skulle affären stänga eller så för det var toppenpriser på alla skor. Jag fick Conversen för halva priset, dvs 500 kr. Åh jag är så damn nöjd! Hihi:)
Jag har tagit lite bilder på grejerna som kommer upp nu eller någon annan dag. Jag har av någon anledning alltid jättebråttom när jag ska iväg.


RSS 2.0