Världens godaste bröd!
Ingredienser till Snabbt fiberbröd:
2 st
- 2 finrivna morötter
- 4 1/2 dl grahamsmjöl
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl solroskärnor
- 1 dl linfrö
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 2 dl lingonsylt
- 1 dl ljus sirap
- 2 msk bakpulver
- 1 msk salt
- 5 dl vatten
Gör Så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj kanterna på två avlånga bakformar med olivolja.
- Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
- Skala och riv morötterna fint.
- Blanda mjöl och bakpulver först i en stor degbunke.
- Blanda sedan i alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
- Fördela degen i formarna.
- Grädda fiberbröden i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
- Stjälp upp fiberbröden på galler och låt dem kallna under bakduk.